BARISAN PEMUDA UMNO LARUT

BARISAN PEMUDA UMNO LARUT

Khamis, 19 Ogos 2010

Cina , India Wajib Di Melayukan

1.Setelah kemerdekaan yang kita capai sejak tahun 1957 , pelbagai onar telah kita lalui . Di awal kemerdekaan nampak persefahaman kaum amat baik bersama kepimpinan tokoh - tokoh Cina dan India yang memahami betapa mereka memerlukan KUASA MELAYU untuk terus survive di Malaysia . Mungkin juga pada peringkat awal mereka masih lagi cetek politik mengenai budaya politik dan masyarakat orang Melayu . Justeru mereka tidak mampu menghidu betapa luasnya peluang untuk menguasai negara ini secara total .
2.Selepas pilihanraya 1969 kaum cina mula menghidu peluang bahawa peluang mereka untuk menguasai Melayu dan negara ini semakin meluas. Sikap tidak sabar dan tamak mereka telah mencetuskan tragedi 13 Mei yang akhirnya melunturkan semangat kaum asing ini untuk menguasai Tanah Milik Melayu ini apabila kelancangan mereka dibalas dengan darah oleh orang Melayu.
3. Sekiranya mereka bijak pada ketika itu , menggunakan peluang 'kemenangan" pilihanraya yang mereka ada untuk merancang "penaklukan " ke atas beberapa negeri dengan terancang.Orang melayu akan terpedaya dengan mudah berdasarkan persikataran sosiologi orang Melayu yang masih terbatas dalam bidang pendidikan dan kewangan.( jelasnya cendikiawan Melayu dan hartawan melayu tidak seramai hari ini )
4. "kemenangan " PRU 12 memberikan mereka satu paradigma baru tentang sosiologi Melayu . harus diingat bahawa kaum pendatang ini telah bertamadun ribuan tahun sebelum ketamadunan Melayu. Justeru setiap perubahan orang Melayu amat mudah untuk mereka kesan dan mengambil kesempatan.
5. kerajaan Melayu hari ini perlu terus secara tegas MEMELAYUKAN semua kaum pendatang ini dengan segera jika mahu negara ini kekal sifatnya seperti hari ini . kaum pendatang ini sudah semakin lupa daratan sehingga sering mencabar Perlembagaan Persekutuan yang membabitkan kepentingan Melayu.
6. Semua sekolah aliran perlu dimansuhkan secara beransur -ansur dengan apa cara sekali pun . begitu juga pengajaran bahasa ibunda hanya terhad kepada institusi tertentu sahaja atau mungkin sebagai pengajian lanjutan di Universiti ( yang mana pengajian awalnya perlu dipelajari di negara asal bahasa tersebut )
7. Setiap tamadun dunia tidak berdiri teguh dengan hanya setelah 53 tahun pembinaan atau kewujudannya . Ianya mengambil masa ratusan tahun. Amerika Syarikat sendiri mengambil masa lebih 200 tahun untuk membudayakan masyarakatnya menjadu 'satu".
8. Namun kalau kita mengambil contoh Indonesia , Thailand dan jiran terdekat kita Singapura , negata ini terus MENEGARAKAN rakyat mereka sebaik sahaja merdeka atau selepas memerintah sendiri kerana mereka tidak mahu mengambil risiko seperti kita dan populasi pendatang di negara2 itu tidak seperti nisbah ketika Tanah Melayu merdeka.( Thailand tidak pernah dijajah )
9. Orang Cina / india boleh menjadi Perdana Menteri Malaysia. Tetapi pada ketika itu mereka mestilah penganut agama Islam , bercakap hanya bahasa Melayu ( seharusnya mereka tidak lagi menggunakan bahasa ibunda walau dimana termasuk di rumah ) , sanggup mengundi calon Melayu ( calon Melayu jati bukan Melayu penjilat kaki cina @ india ) , makan makanan Melayu dan serba serbinya seperti kehidupan Melayu sejati.
10. Barrack Obama tidak akan menjadi Presiden Amerika sekiranya dia tidak mengamalkan agama kristian , masih bercakap bahasa Afrika dan kehidupannya masih serba serbi keafrikaan.
11. sekiranya Presiden MCA berhasrat untuk mengurangkan secara beransur-ansur kepentingan orang Melayu di Malaysia untuk lebih bersifat meritokrasi . Saya mencadangkan agar PEMUDA UMNO MEMAKSA dahulu semua kaum untuk mengamalkan semua budaya yang saya sebutkan tadi. Kalau MCA / MIC tidak mampu melakukannya , saya fikir eloklah Soi Lek berfikir semula dengan kenyataan bodohnya itu.

Mohamad Annuar Ariffin
Ketua Pemuda UMNO Bahagian

1 ulasan:

 1. Saudara anuar...
  Alangkah baiknya jika kenyataan ini keluar dari mulut KP Umno.
  Pemuda UMNO kelihatan amat lesu dgn pimpinan Khairi Jamaludin.
  Senario politik sekarang pemimpin Umno Di setiap peringkat cuma mengamalkan politik bersifat menjaga kepentingan diri masing2 dari kepentingan melayu itu sendiri.
  Melayu di serang dari pelbagai sudut, dari pembangkang hinggakan ahli komponen barisan nasional itu sendiri. Berapa keratkah pemimpin Umno yg betul2 berani mempertahankan dan menyanggah kenyataan dari pihak mereka.
  Bilamana Ada NGO seperti Perkasa yg bersuara, ada pula yg mengatakan mereka rasis. Salahkah melayu mempertahankan hak yg telah pun termaktub dlm perlembagaan?
  PAS pula hanya kelihatan seperti badut yg terlalu mengikut telunjuk pemimpin PKR dan DAP. Menang berkokok tapi rela tanah tergadai. Memalukan bila hanya mengikut telunjuk DAP hinggakan lari dari perjuangan asal. Lebih rela melihat perpaduan melayu gagal dari hilang pengantin yg tak tidur sebantal.
  Kita sebenarnya lupa pesanan terakhir Rasullah S.A.W yg menyeru umatnya agar bersatu padu.

  BalasPadam