BARISAN PEMUDA UMNO LARUT

BARISAN PEMUDA UMNO LARUT

Khamis, 17 Disember 2009

Tahniah Pasukan Bolasepak Malaysia

Tahniah kepada pasukan bolasepak kebangsaan diatas kejayaan merangkul kejuaraan bolasepak Sukan Sea di Laos sebentar tadi . Kejayaan yang kita nantikan selama 20 tahun . Saya masih ingat lagi waktu terakhir pasukan negara menjuarai Sukan Sea ketika kita menjadi tuan rumah pada 1989 dahulu . Satu kejayaan yang tidak dapat dilupakan . Selepas itu , kita terus menanti kebangkitan pasukan negara dalam pelbagai kejohanan termasuk Sukan Sea . Namun kita sering gagal . Tahniah kepada jurulatih negara K Rajagopal yang bijak menyusun strategi hingga memerangkap strategi Vietnam . Kesungguhan para pemain juga harus diberikan pujian , lantaran semangat juang mereka yang cukup tinggi dalam perlawan akhir tadi .
FAM seharusnya memberikan ganjaran yang setimpal diatas usaha kuat mereka hingga berjaya membawa pulang pingat emas untuk negara . Walaupun ganjaran bukanlah misi perjuangan skuad negara kerana mereka dilihat benar - benar bermain mati - matian untuk kemenangan negara , namun ianya adalah sebagai ucapan terima kasih dan kebanggaan buat skuad bawah 23 tahun ini dari seluruh rakyat Malaysia.
Semoga kemenangan ini dapat menamatkan kemarau piala bolasepak negara yang sudah lama terbenam selapas era Mokhtar Dahari dan rakan seangkatannya . Tahniah kepada semua rakyat Malaysia kerana doa kita semua , Allah memberikan kemenangan ini untuk kita kongsi menjelang Tahun Baru Hijrah esok. Malaysia Boleh ! 1 Malaysia!

Tiada ulasan:

Catat Ulasan